Om Trelleborgs venner

Trelleborgs Venner er en venneforening tilknyttet Vikingeborgen Trelleborg. Vi er en selvstændig forening, som har til formål at udbrede kendskabet til vikingerne og vikingetiden, og deltage i historiske eksperimenter og arrangementer med vikingetiden som tema.

Trelleborgs venner organiserer de frivillige omkring Trelleborg og laver aftaler om vores medvirken i Trelleborgs formidling året rundt, både under vikingefestivalen i uge 29, og resten af året.

I samarbejde med museet søger vi at tilbyde undervisning i historie og håndværk mhp. at gøre medlemmerne til bedre formidlere.

De medlemmer, som gerne vil deltage som frivillige på Trelleborg ved at bo i husene og stå for aktiviteter, skal selv tage kontakt til museet og blive registreret som ”Borgfolk”.

Man underskriver en individuel samarbejdsaftale og en børneerklæring og vil derefter modtage invitationer til at bo og arbejde i Slagløse og på Vikingeborgen i øvrigt i weekends og ved diverse arrangementer.

Trelleborgs Venner organiserer desuden en række laug, som arbejder med forskellige historiske håndværk. Laugene kan have løbende opgaver på Trelleborg og står ellers for at formidle deres håndværk og uddanne medlemmerne indenfor det.

Man melder sig ind i det enkelte laug hos laugets kontaktperson – man behøver intet forhåndskendskab til håndværket, blot interesse. Man kan sagtens være medlem af flere laug. Især er det oplagt både at være medlem af et laug og så være medlem af Borgfolket, så man især formidler det emne, man har særligt kendskab til, når man optræder som frivillig på Trelleborg.

Der afholdes fælles laugsdag på tværs af laugene den første lørdag i måneden hele året. I vinterhalvåret mødes vi i caféen på museet kl. 10 til kl. 15 – i sommerhalvåret er vi udendørs og mødes kl. 10 til kl. 16.

Scroll to Top