Frejs urtegård lige nu

Selv om vi ikke er gået i gang med sæsonen på Trelleborg endnu, er vi i fuld gang med Frejs Urtegård. Og vi har massere at kaste os over. Vi er i gang med at flette nye bedkanter om de værste af bedene. Vi er begyndt at bruge rigtige fletteteknikker, så kanterne forhåbentligt holder lidt længere. Vi er selvlærte med lidt instruktion fra Ole Borberg, så det går ikke så stærkt. Har I lyst til at komme ud og være med, så fletter vi på søndag, og i påsken. Og jeg er også frisk på en gang fyraftensflet. Teknikkerne kan bruges til flet hjemme i haven eller til kurve. Man behøver ikke kunne flette i forvejen.

Vi bruger også tid på at grave møg ned. Der ud over skal volden skal luges godt igennem, for Richard har sået en masse timianplanter, der skal plantes ud på volden her i foråret. Det bliver kanon flot, når hele volden bliver lyserød af blomstrende timian. Måske med en sky af blå hør henover, hvis blomstringerne falder sammen.

Dette er også en del af påskeferiens palette, hvor vi i det hele taget gør haven forårsklar.

Som altid, er vi ikke hænder nok på denne årstid, så I er mere end velkomne, hvis I får lyst.

I lørdags var der en del gæster på Trelleborg, og vi lavede to rundvisninger og havde en lille workshop, hvor en gæster lærte at flette hegn, og fik flettet et hegn til os. Og det tager vi os selvfølgelig også tid til.

Vil i følge arbejdet i havelauget kan I gå ind på facebookgruppen Frejs Urtegård og søge om optagelse.

Vibeke

Scroll to Top